BETALEN bestelling totaal incl. BTW: € 0,00
Geavanceerd zoeken
Hittemelders

Hittemelders vormen een waardevolle aanvulling op rookmelders, bijvoorbeeld op plaatsen in huis waar u die niet goed kunt gebruiken. Dankzij een hittemelder krijgt u vroegtijdig een alarm op het moment dat er dampvorming ontstaat, wat kan duiden op een beginnende brand. Met name in de keuken is het verstandig om gebruik te maken van een goede hittemelder, aangezien daar open vuur kan ontstaan en u mogelijk werkt met brandgevaarlijke stoffen. U heeft de keuze uit verschillende hittemelders, bijvoorbeeld koppelbare exemplaren die u kunt aansluiten op het lichtnet.

Hittemelder detecteert warmte

Een hittemelder detecteert warmte en werkt wat dat betreft op een andere manier dan een rookmelder die gebruik maakt van een optische waarneming. De hittemelder houdt de temperatuur in de gaten en geeft een alarm op het moment dat er sprake is van snel toenemende hitte. Over het algemeen hebben de 230V hittemelders tevens een lithium back-up batterij tot hun beschikking, waardoor u ook bij stroomuitval kunt rekenen op een tijdig signaal. De koppelbare hittemelders zorgen ervoor dat u door heel de woning een alarm hoort, wanneer zich bijvoorbeeld boven in de CV-ruimte een probleem voordoet.

Hittemelder in de keuken of CV-ruimte

U kunt de hittemelders of brandmelders gebruiken in verschillende ruimten, met name in de keuken en in de CV-ruimte vormen ze een uitstekende keuze. Een rookmelder is daar niet direct gewenst, dankzij een hittemelder kunt u in de gaten laten houden of er sprake is van een plotselinge toename van de temperatuur. Ook bij u in de garage is het verstandig om gebruik te maken van een hittemelder als brandmelder. Benieuwd naar de specifieke verschillen met rookmelders of wenst u advies bij uw aankoop? Neem vrijblijvend contact op, we horen graag.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein