BETALEN bestelling totaal incl. BTW: € 0,00
Geavanceerd zoeken
Koolmonoxidemelders

Koolmonoxidemelder kan levens redden

Het inademen van rook is al niet wenselijk, dat levert 'gedoe' met uw longen en dergelijke. Koolmonoxide is echter nóg gevaarlijker. Het gas komt vrij bij onvolledige verbranding, maar u ziet het niet, u ruikt het niet en u proeft het niet. Koolmonoxide wordt wel 250 keer sneller opgenomen in het bloed dan zuurstof. U raakt er snel bewusteloos van, met alle gevolgen van dien. Gelukkig kan een koolmonoxidemelder ook uw leven redden.

Koolmonoxide voorkomen

U ruikt het niet, u proeft het niet en u ziet het dus niet. Maar toch zijn er knappe koppen achter gekomen dat het spul bestaat. Mooi, want nu kunt er wat tegen doen. Tegen het vrijkomen van koolmonoxide welteverstaan. Niet bij een brand, dan is het al te laat. Maar het kan ook vrijkomen bij slecht afgestelde kachels, geisers en cv-ketels. Zorg er dan ook voor dat deze in orde zijn, en laat ze regelmatig controleren. Ook een lek in een afvoerbuis kan zorgen voor problemen, zeker als de ruimte niet of slecht is geventileerd. Zocht u nog wat handige tips?

Voorkom (dodelijke) ongelukken door CO-gas

- Let goed op wat u stookt in uw kachel of open haard. Ook bij een vervuilde schoorsteen kunnen giftige gassen in uw huis terecht komen.
- Laat uw geiser, kachel of cv-installatie controleren door een vakman. Een erkende vakman!
- Zorg 24 uur per dag voor een goede ventilatie in huis.
- Bent u binnen en krijgt u last van hoofdpijn, misselijkheid, overgeven, versnelde hartslag en vermoeidheid? Hup, naar buiten, de frisse lucht in.
- Haal een koolmonoxidemelder in huis. Deze geven middels een alarm bij te hoge concentratie koolmonoxide.
- Plaats deze bijvoorbeeld in de ruimte waar uw cv-ketel hangt.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein