BETALEN bestelling totaal incl. BTW: € 0,00
Geavanceerd zoeken
Rookmelders

Als je ligt te slapen en er is een uitslaande brand in uw huis, heb je Ei rookmelders om je wakker te maken, zodat je snel en veilig kan ontsnappen. Helaas lukt dit niet iedereen bij een brand in huis. In 2014 verloor bijna 3.000 mensen hun leven in structuurbranden en 60% van die sterfgevallen in huizen zonder rookmelders. Om uw familie, huisdieren en jezelf te beschermen tegen letsel of overlijden tijdens een brand, zijn rookmelders essentieel.

Ei rookmelders zijn anders dan brandmeldinstallaties. In tegenstelling tot rookmelders, die alleen voor rook controleren, bevatten brandmeldinstallaties ook warmte sensoren en sprinklers. Brandmeldcentrales hebben ook de mogelijkheid om met nooddiensten te communiceren en hulp te vragen, terwijl de meeste Ei rookmelders u alleen kunnen waarschuwen als ze rook of vuur voelen. Als u Ei rookmelders in uw huis heeft, heb je een betere kans om veilig te vluchten. Hoewel elke Ei rookmelder beter is dan geen, zijn er een aantal modellen om uit te kiezen met verschillende voor- en nadelen.

Multifunctionele Ei rookmelders

Sommige Ei rookmelders doen meer dan brand of vuur ontdekken. Velen bevatten ook de detectie van koolmonoxide, waardoor u dubbele bescherming in één apparaat krijgt. Multifunctionele alarmen kunnen batterijgevoed of netgevoed slim zijn, dus daardoor variëren de prijzen.

Ei rookmelders op batterijen

Batterijgevoede Ei rookmelders kunnen niet in het elektrische systeem van uw huis worden aangesloten. In plaats daarvan werken ze op batterijen. Ze hebben geen ingewikkelde installatie nodig. De enige hobby is dat ze inactief worden als de batterijen sterven. Aangezien de dodelijke batterijen in 2014 ongeveer 25% van de rookdetector defecten hebben veroorzaakt, is dit een mogelijk risico dat u zou moeten bewust zijn. Er zijn slimme batterijen op de markt die met uw telefoon kunnen communiceren wanneer de stroom laag is. Als u een rookmelder gebruikt, is dit een optie om te overwegen.

Ei rookmelders netgevoed

Netgevoede 230V Ei rookmelders komen met draden die in het elektrische systeem van uw huis worden aansluiten. De meeste zijn voorzien van een back-up batterij om te voorkomen dat uw toestel inactief wordt. Netgevoede Ei rookmelders zijn een extreem betrouwbare optie omdat de kansen om energie te verliezen laag zijn. Hoewel deze wel meer installatiekennis nodig hebben.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein