BETALEN bestelling totaal incl. BTW: € 0,00
Geavanceerd zoeken
Vraag en Antwoord

Hoe vervang je de batterij op een Ei 146 rookmelder?

Schakel het netspanning uit van de rookmelder, het groene led groen moet uit gaan). Zoek de verwijderingsplaats direct boven de pijl op het voorkant van de rookmelder. Steek een platte schroevendraaier in het midden van de verwijdering sleuf om de clip te verwijderen. Duw het onderste deel van de rookmelder weg in de richting van de pijl op het deksel. Houd de onderste helft van het alarm vast en verwijder het van de basisplaat door het verticaal naar beneden te bewegen. U ziet de batterij gleuf in de basis van de rookmelder, ontkoppel de batterij van de batterij verbindingen en verbind de nieuwe batterij door terug te klikken op polen verbindingen van de batterij.

Wat is koolmonoxide

Koolmonoxide is een zeer giftig gas dat reukloos en onzichtbaar is. Kleine concentraties koolmonoxide veroorzaken hoofdpijn en misselijkheid. Hoge concentraties gedurende een korte periode zijn dodelijk! Een vroegtijdige alarmering is dus noodzakelijk. Daarom is het zeer belangrijk om naast rookmelders ook CO-melders in een woning te plaatsen.

Me rookmelder piept! Hoe krijg ik dit alarm uit?

Op elke melder is een gecombineerde Test & Hush drukknop aanwezig (hush=pauze). Wanneer de melder in rust is, fungeert deze knop als Testknop. Door deze knop een aantal seconden in te drukken, kunt u het alarmsignaal van de melder testen. Wanneer deze melder met andere melders gekoppeld is, zullen ook deze melders in alarm gaan.

Wat is de functie van de batterij in de rookmelder?

Een 230V rookmelder is altijd aangesloten op het lichtnet. Alle Ei rookmelders hebben een ingebouwde back-up batterij. Deze batterij zorgt ervoor dat de rookmelders altijd correct functioneren, ook bij spanningsuitval (bijv. kortsluiting in de meterkast). U bent dus altijd verzekerd van een goed werkende rookmelder!

Waarom draadloos koppelen?

Het kan voorkomen dat het door projectering en geluidsdruk noodzakelijk wordt om rookmelders te koppelen. Dan is bedraad koppelen en/of draadloos (RF) koppelen met de rookmelders van Ei Electronics een goede oplossing! De draadloos koppelbare melders van Ei onderscheiden zich door hun ongekende mogelijkheden en installatiegemak.

Mijn gehoor gaat achteruit, hoor ik straks mijn alarm nog wel?

De rook-, hitte-, koolmonoxide- en combimelders van Ei Electronics hebben een alarmgeluid van maar liefst 85dB. Indien u doof of slechthorend bent en geluid alleen niet voldoende is, biedt Ei Electronics de Ei 170 aan.  De Ei 170 bestaat uit een flitslicht met trilpad die u doormiddel van een RF-signaal koppelt aan één of meerdere RF-melders. De Ei 170 is geschikt voor gebruik in slaapkamers. Wanneer een melder afgaat zal de Ei 170 u alarmeren doormiddel van het (Xenon) flitslicht en trilpad. Het trilpad kunt u onder uw kussen plaatsen, zo wordt u zelfs in een diepe slaap gewekt.

Moeten rook-, hitte- en CO-melders elk jaar gekeurd worden?

Nee, dit is niet verplicht. De rook-, hitte-, en CO-melders die Preef verkoopt, hebben allemaal een testknop. Twijfelt u of uw rook-, hitte- of CO-melder nog werkt? Houd de testknop lang ingedrukt. Als het alarm niet afgaat, controleer dan of de batterij goed zit en vervang deze zo nodig. Vervang uw melder in elk geval wanneer deze ouder is dan 10 jaar.

Moet een rookmelder onderhouden worden?

Jazeker! Maak de melder regelmatig (minimaal 1x per jaar) schoon. Ga met de zachte borstel van de stofzuiger langs de openingen van de rookmelder. Of maak de behuizing schoon met een vochtige doek. Als u klaar bent, drukt u de testknop een paar seconden in om te testen of de rookmelder nog steeds werkt.

Mijn rookmelder geeft af en toe een kort piepsignaal

Wanneer de batterij van een rookmelder bijna leeg is, geeft deze ongeveer om de minuut een korte piep. Dit gaat 30 dagen door, daarna is de batterij echt leeg en kan de rookmelder geen rook meer detecteren. Vervang de (bijna) lege batterij z.s.m. voor een nieuwe.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein