BETALEN bestelling totaal incl. BTW: € 0,00
Geavanceerd zoeken

Ei 207D CO-melder 3V, met uitleesvenster

Beschikbaarheid: Op voorraad
Leverdatum bestelling: 2 dagen
Prijs/st.: € 52,00 52.00
Netto prijs: € 42,98
Prijs in andere webwinkels: € 60,00
quantity stuk(s)
Favoriete melder op uw wensenlijst

Beschrijving

Ei 207D CO-melder 3V, met uitleesvenster. Ei heeft 2 types koolmonoxidemelders in het assortiment met alkaline batterijen: type Ei 207 (zonder display) en Ei 208 (met display). De batterij van deze stand-alone melders moet elk jaar vervangen worden.

Koppelen Ei 207D CO melder
Diverse Ei koolmonoxidemelders zijn (draadloos) koppelbaar. Dit houdt in dat wanneer één van de melders een alarm detecteert, alle verbonden melders in alarm gaan. Deze koppeling komt tot stand d.m.v. een bedrade interconnect of d.m.v. een RF (Radio Frequentie 868MHz) verbinding (afhankelijk van melder).

Ei 207 D koppelen met rook- en hittemelders
Naast het koppelen van koolmonoxidemelders onderling, is het nu ook mogelijk om koolmonoxidemelders draadloos te koppelen aan rook- en hittemelders. Dit is het normaal niet aan te bevelen, aangezien alarmsituaties voor rook en koolmonoxide een volledig andere reactie vragen. Bij koolmonoxide moet gezorgd worden voor ventilatie; bij brand juist niet. Ei Electronics biedt met de nieuwe Ei 450 draadloze controle-unit de oplossing om op verantwoorde wijze koolmonoxidemelders te koppelen aan rook- en hittemelders. Duidelijk oplichtende brand- of koolmonoxide-symbolen geven aan welk alarm er is, zodat de bewoner weet welke maatregelen genomen moeten worden

Het gevaarlijke gas
Koolmonoxidemelders redden levens, dat is de boodschap. Niet voor niets, want koolmonoxide is een zeer giftig en reukloos gas dat ontstaat bij onvolledige verbranding van een brandstof in bijvoorbeeld een cv-ketel, geiser, gasfornuis, hout-, gas- en oliekachel of openhaard. Een groot misverstand is dat koolmonoxide alleen vrijkomt bij verouderde apparatuur. Dit is niet het geval, ook bij nieuwe apparatuur kan door een technisch defect of verkeerde aansluiting koolmonoxide vrijkomen.

Hoe herken ik koolmonoxide?
Koolmonoxide is te herkennen aan zowel lichamelijke klachten als kenmerken binnen het huis. In huis zijn de kenmerken (meer) condens op de binnenkant van de ramen, gele vlammen bij de verbrandingsapparatuur en een herhaaldelijke uitvallende waakvlam.
Lichamelijk herken je koolmonoxide aan hoofdpijn, vermoeidheid, misselijkheid en duizeligheid. Afhankelijk van de ‘parts per milion’ (PPM) waarde ervaart u verschillende klachten.

Ei koolmonoxidemelders
De koolmonoxidemelders van Ei, met een hoogwaardige elektro-chemische sensor, meten iedere 50 seconden het CO-niveau en zorgen voor een directe melding als dit niveau te hoog wordt. Alle koolmonoxidemelders van Ei hebben CE markering en voldoen aan de hoogste kwaliteits-eisen volgens de Britse en Europese norm BS EN 50291: 2001 of BS EN 50291:2010.

Productdetails Ei 207D

- Standalone : Ja
- Koppelbaar via kabel : Nee
- Standaard radiografisch koppelbaar : Nee
- Koppelbaar radiografisch optioneel : Nee
- Voeding : Accu / Batterij
- Voedingsspanning (V) : 3
- Spanningstype voedingsspanning : DC
- Met spanningsindicatie : Ja
- Met backup-batterij : Nee
- Geluidssterkte (dB(A) : 85
- Lengte (mm) : 120
- Breedte (mm) : 105
- Hoogte (mm) : 45
- Kleur : Wit
- Met digitaal display : Ja
- Uitwisselbare sensor : Nee

Meningen over deze melder (0)

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein