BETALEN bestelling totaal incl. BTW: € 0,00
Geavanceerd zoeken

Ei 208 WRF CO-melder 10-jaars lithium, draadloos koppelbaar (RF), met audiolink

ei-208wrf-koolmonoxidemelder.jpg
  • Nieuw
Beschikbaarheid: Op voorraad
Leverdatum bestelling: 2 dagen
Prijs/st.: € 80,00 80.00
Netto prijs: € 66,12
Prijs in andere webwinkels: € 105,00
quantity stuk(s)
Favoriete melder op uw wensenlijst

Beschrijving

Ei 208 WRF CO-melder 10-jaars lithium, draadloos koppelbaar (RF), met audiolink. Ei heeft diverse types batterijgevoede koolmonoxidemelders in het assortiment, zowel bedraad als draadloos koppelbaar, met of zonder display. Koolmonoxide melders redden levens, dat is de boodschap. Niet voor niets, want koolmonoxide is een zeer giftig en reukloos gas dat ontstaat bij onvolledige verbranding van een brandstof in bijvoorbeeld een cv-ketel, geiser, gasfornuis, hout-, gas- en oliekachel of openhaard. Een groot misverstand is dat koolmonoxide alleen vrijkomt bij verouderde apparatuur. Dit is niet het geval, ook bij nieuwe apparatuur kan door een technisch defect of verkeerde aansluiting koolmonoxide vrijkomen.

Geheugenfunctie Ei 208WRF
De geheugenfunctie van de koolmonoxidemelder geeft achteraf weer of er tijdens afwezigheid van de bewoner een koolmonoxide-alarm is geweest. Het koolmonoxideniveau wordt (afhankelijk van het type koolmonoxidemelder) aangegeven op de digitale display of door het snel of langzaam knipperen van de rode LED op de melder. De bewoner kan dan naar de oorzaak (laten) zoeken en maatregelen nemen om koolmonoxide(vergiftiging) in de toekomst te voorkomen.

Ei 208 WRF koppelen met rook- en hittemelders
Naast het koppelen van koolmonoxidemelders onderling, is het nu ook mogelijk om koolmonoxidemelders draadloos te koppelen aan rook- en hittemelders. Dit is het normaal niet aan te bevelen, aangezien alarmsituaties voor rook en koolmonoxide een volledig andere reactie vragen. Bij koolmonoxide moet gezorgd worden voor ventilatie; bij brand juist niet. Ei Electronics biedt met de nieuwe Ei 450 draadloze controle-unit de oplossing om op verantwoorde wijze koolmonoxidemelders te koppelen aan rook- en hittemelders. Duidelijk oplichtende brand- of koolmonoxide-symbolen geven aan welk alarm er is, zodat de bewoner weet welke maatregelen genomen moeten worden

Hoe herken ik koolmonoxide?
Koolmonoxide is te herkennen aan zowel lichamelijke klachten als kenmerken binnen het huis. In huis zijn de kenmerken (meer) condens op de binnenkant van de ramen, gele vlammen bij de verbrandingsapparatuur en een herhaaldelijke uitvallende waakvlam.
Lichamelijk herken je koolmonoxide aan hoofdpijn, vermoeidheid, misselijkheid en duizeligheid. Afhankelijk van de ‘parts per milion’ (PPM) waarde ervaart u verschillende klachten.

Ei koolmonoxidemelders
De koolmonoxide melders van Ei, met een hoogwaardige elektro-chemische sensor, meten iedere 50 seconden het CO-niveau en zorgen voor een directe melding als dit niveau te hoog wordt.
Alle koolmonoxidemelders van Ei hebben CE markering en voldoen aan de hoogste kwaliteits-eisen volgens de Britse en Europese norm BS EN 50291: 2001 of BS EN 50291:2010.

Productdetails EI208WRF

- Standalone : Ja
- Koppelbaar via kabel : Nee
- Standaard radiografisch koppelbaar : Ja
- Koppelbaar radiografisch optioneel : Ja
- Max. aantal koppelbaar : 30
- Voeding : Batterij/Accu
- Voedingsspanning (V) : 3
- Spanningstype voedingsspanning : DC
- Met spanningsindicatie : Ja
- Met backup-batterij : Nee
- Geluidssterkte (dB(A)) : 85
- Lengte (mm) : 120
- Breedte (mm) : 105
- Hoogte (mm) : 45
- Kleur : Wit
- Met digitaal display : Nee (OPTIE)
- Uitwisselbare sensor : Nee

Meningen over deze melder (0)

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein